Bloemen fotograferen en er mee experimenteren is iets wat ik graag doe. Dat kan binnen en dus ook in de winter. Omdat ik geen belichtingsset of fotografie tafel heb, is het altijd behelpen en improviseren. Er wordt gefotografeerd waar het licht het beste is. Soms in de kamer voor het raam, soms op de eettafel of op het aanrecht in de keuken.

Voor deze foto’s wilde ik een witte achtergrond. Ik gebruik dan een wit tafeltje of een reflectiescherm. Dat lukt vaak prima, maar een fotografietafel en een lege slaapkamer staan wel op mijn verlanglijstje.

 

Fresia’s zijn bloemen die me aan mijn oma herinneren, die ze vroeger vaak op tafel had staan. Verder vind ik ze heerlijk ruiken. Ze zijn er in veel verschillende kleuren. Een heel leuke bloem om te fotograferen, ook vanwege de knopjes. Genieten!

Fresia

 

Anjers zijn niet mijn favoriete bloemen. Ik koop ze zelden, maar wilde dit keer toch de uitdaging aangaan. Resultaat: onderstaande foto en de wetenschap dat ik nog steeds niet van anjers houd 🙂

 

Anjer

 

Bloemen staan bij mij heel lang. De meeste mensen zouden zeggen: te lang. Zelf vind ik dat bloemen soms prachtige vormen en kleuren krijgen als ze verwelken. Foto’s van zaden van paardenbloemen en dergelijk kunnen ook prachtig zijn. De rommel neem ik op de koop toe.

 

Verwelkte tulp

 

De anemoon is ieder voorjaar volop te koop en een bloem waar je heel veel mooie dingen mee kunt doen. Hier eenvoudig recht van boven.

 

Anemoon

 

Scabiosa is ook een lastige voor mij. De volgende keer neem ik toch maar weer een roos mee of zo.

 

Scabiosa

 

                             Volgende>>

2 thoughts on “Bloemen op wit

 1. Mooie foto’s met de witte achtergrond Anja. Ook bij mij is de Anjer geen favoriet. Bijzondere bloemen bij de bloemenman op de markt moet ik kopen en dat alleen maar voor een foto :-).
  Van de winter ga ik ook eens experimenteren met een witte achtergrond. Een hele uitdaging!
  Groetjes, Annette.

  1. Hoi Annette,

   Voor mij gevoel kan ik niet zo veel maken van een anjer wat foto’s betreft. Ik koop vaak bloemen omdat ik ze mooi vind op tafel, maar houd ook altijd rekening met het maken van foto’s. Meestal maak ik een boeketje van losse bloemen die ik mooi vind voor een foto. Als ze niet kleuren bij elkaar, zet ik ze op een vaasje voor één bloem 🙂
   Voor de witte achtergrond gebruik ik vaak een wit tafeltje dat ik heb. Wit papier doet het ook. Ik zou nog wel eens een fotografie tafel/opstelling willen aanschaffen. Ook met lampen en zo. Ik pruts nu met wat ik in huis heb. Werkt ook.

   Groet, Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top