Mijn stok

In de afgelopen 10 dagen ben ik twee keer in de Apenheul geweest. Thuis gekomen viel me op dat ik veel foto’s had gemaakt van apen met een stok(je). Stokjes om te eten of om te gebruiken. Ik dacht ook meteen terug aan een oude foto’s die ik in 2014 maakte in de Apenheul. Met gorilla’s die een stok gebruiken om op te leunen. Tijd voor een fotoblog met stokjes šŸ™‚

 

De eerste is deze Rode titi. Ik weet niet of hier gegeten wordt of dat het stokje als tandenstoker wordt gebruikt. Waarschijnlijk de eerste optie.

 

Rode titi

Rode titi

 

En dan deze foto uit 2014. Wel nieuw bewerkt. Ik heb een hele rij foto’s van deze dame. Overal staat ze prachtig op. Een model met veel uitstraling en zelfvertrouwen. De blik zegt alles!

 

Gorilla

Gorilla

 

In de Apenheul krijgen de apen verschillende zaken te eten. Een van de soorten voedsel: takken met bladeren. Hier wordt de maaltijd opgegeten door de Kroonsifaka.

 

Kroonsifaka

Kroonsifaka

 

En dan deĀ Orang-oetan. Uit alles blijkt hoe intelligent deze dieren zijn. Ze maken hun eigen gereedschap, in dit geval een stok waar de bladeren vanaf gegeten zijn. De lange stok wordt gebruikt om eten dat in het water is gevallen naar de kant te halen. Hier de groene spriet, die uiteindelijk heerlijk werd opgegeten.

 

Orang-oetan

Orang-oetan

 

Nogmaals deĀ Orang-oetan. Dit keer moeder en kind. Hier wordt een stokje voorbereid waarmee honing uit gaatjes wordt gehaald en druiven uit een verrijkingspuzzel. Alles dat moeder doet wordt goed bekeken door de kleine. Het zat voortdurend met de neus op alles dat moeder aan het doen was. Het duurt vast maar even totdat de kleine zelf met stokjes aan de slag gaat.

 

Orang-oetan

Orang-oetan

 

 

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *