Herfstwandeling

Herfstbladeren Autumn leaves

Vanmiddag heb een korte wandeling bij ons in de wijk gemaakt. Een “herfstwandeling” want ik ging voor herfstkleuren. Iedere dag kom ik langs een heg waarvan de bladeren steeds meer kleuren. Op dit moment zijn de kleuren onwaarschijnlijk fel, vooral ook doordat de zon er op scheen. De wandeling voelde vreemd. Het was 26 graden Celsius vandaag. Zo bizar voor 13 oktober. Alle records worden dit jaar verbroken. Het was nog nooit zo laat in het jaar boven de 25 graden. Er waren in een jaar nog nooit zo veel dagen boven de 20 graden. 26 juli 2018 was de warmste dag ooit gemeten in Nederland.

Het klimaat verandert. Dat kan toch niemand meer ontkennen. Dat is gevaarlijk! De stijgende zeespiegel is een gevaar voor een land dat voor een groot deel onder de zeespiegel ligt. Onze eeuwige “strijd tegen het water” zal zwaarder worden. Aan de andere kant zijn de hogere temperaturen en meer droogte gevaarlijk. Veenbodem verzakt, met alle gevolgen van dien. Maar ook de natuur zal veranderen. Onze prachtige loofbomen, zoals de eik, zijn niet bestand tegen dat soort weersomstandigheden. Veel dieren en planten zullen verdwijnen. Onze natuur gaat er aan. Iedereen moet zich toch eindelijk gaan realiseren dat het anders moet.

Ik deel 3 foto’s die ik vanmiddag maakte. Twee keer de heg en een keer het moois dat zo maar op de grond ligt. Daarna enkele herfst plaatjes uit vorige jaren. Twee er van hebben het goed gedaan op Viewbug. Veel kijkplezier!

 

Herfstbladeren - Autumn leaves

Herfstbladeren – Autumn leaves

Herfstbladeren - Autumn leaves

Herfstbladeren – Autumn leaves

 

 

Herfstbladeren - Autumn leaves

Herfstbladeren – Autumn leaves

 

 

Vliegenzwam - Fly agaric

Vliegenzwam – Fly agaric

 

 

Porseleinzwam - Porcelain fungus

Porseleinzwam – Porcelain fungus

 

 

Vliegenzwam - Fly agaric

Vliegenzwam – Fly agaric

 

 

CATEGORIES:

Naturals

Tags:

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *