Vlinders een beetje anders

Idea leuconoe

Een nieuw blog met foto’s genomen bij de Orchideeën Hoeve. Dit keer waren er heel veel vlinder en ook veel verschillende soorten. Ik heb weer veel foto’s gemaakt. Mijn doel dit keer was de foto’s net een beetje anders te maken. Meestal probeer ik een vlinder op een mooi gekleurde bloem te fotograferen. Dan heb je al snel een mooi kleurrijk resultaat.

Deze keer ging het me ook om de compositie en de vormen. De bewerking van de foto’s is verschillend, van nauwelijks iets tot het aanpassen van de achtergrond. De achtergrond van de eerste foto was al donker maar er waren wat vreemde kringen te zien. Een beetje poetsen was niet genoeg. Heel donker werd saai, daarom heb ik er een gekleurde textuur overheen geplakt.

Bij de laatste foto, de Tithorea tarricina, heb ik wat storende vegen weggepoetst. De foto nam ik de vlinder kwekerij.

Al met al waarschijnlijk een ander beeld dan je van me gewend bent, hopelijk bevalt het.

 

Idea leuconoe

Idea leuconoe

 

 

Caligo eurilochus

Caligo eurilochus

 

 

Papilio memnon alcanor

Papilio memnon alcanor

 

 

Heliconius cydno

Heliconius cydno

 

 

Greta oto

Greta oto

 

 

Tithorea tarricina

Tithorea tarricina

CATEGORIES:

Insecten-Macro

2 Responses

 1. Hi Anja,

  Inderdaad andere foto’s dan gewend van jou, maar niet minder mooi. Vooral de eerste en de laatste foto vind ik het mooist en daar wil ik echt de andere foto’s niets te kort mee doen hoor.

  Groetjes en een fijne zondag verder,
  Annette

  • Je mag natuurlijk altijd jouw mening geven, graag zelfs!
   Ik ben het ook met je eens. Deze twee heb ik als het eersten gedeeld op sociale media. Ze zijn anders en voor mijn gevoel het best gelukt. Nog een fijne zondag.
   Groet, Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *