Vandaag was ik in Burgers Zoo. Het was een fijne dag. In de bush ben ik speciaal op zoek gegaan naar deze Marmeranolissen. Deze soort komt uit Zuid Amerika en wordt tot maximaal 24 cm lang (het mannetje). Ik vind ze grappig en ze hebben zulke mooie kleuren. Nu ik weet waar ik ze kan vinden, ga ik ze nog wel vaker fotograferen. Het schijnt dat als de mannetjes boos zijn, ze nog meer kleur krijgen en ook en kleurig  ‘keelvlag’ laten zien. Dat moet natuurlijk ook gefotografeerd worden.

Ik zag er ook een zonder staart. Dat kan, want deze hagedisjes kunnen bij gevaar hun staart op een bepaalde plek laten afbreken. Het duurt dan even voordat de nieuwe staart is terug gegroeid. Dit trucje van staart afwerpen werkt slechts één keer in het leven van een anolis. Ze moeten er toch zuinig op zijn.

Op zo’n dag als deze verlang ik er naar een lens met meer zoom te hebben. De mooiste zitten vaak net iets te ver weg voor mij. Sparen dus!

Hier foto’s van Marmeranolissen 🙂

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

 

Marmeranolis
Marmeranolis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top