Dan heb je eindelijk een prachtige zoomlens (joepie!) en dan komen sommige dieren wel heel dichtbij. Te dichtbij, oeps 😉 Dan maar doen wat kan.

Ik deel een aantal foto’s van prairiehondjes die eigenlijk iets te dichtbij kwamen. Het lukt nog net om ze scherp in beeld te krijgen. Alleen wel heel close-up. Terwijl ik fotografeerde, bedacht ik: dit is ook wel heel leuk. Gewoon weer iets anders.

Deze foto’s die ik maakte in Dierenpark Amersfoort, heb ik op een zachte, lichte manier bewerkt. Eigenlijk is er nauwelijks sprake van bewerking. De standaard voorinstelling “Natuurlijk” uit Lightroom, gevolgd door een lichte “Vignette lens” uit Color Efex Pro. Eigenlijk zie je nu wat ik zag toe ik door de lens keek.

Voor hen die niet weten hoe een Prairiehond er uit ziet, deel ik de laatste foto. Het zijn net kleine knuffeltjes, hoewel je vermoedelijk flink gebeten wordt als je ze zou willen pakken 🙂

 

Prairiehond - Prairie dog
Prairiehond – Prairie dog

 

 

Prairiehond - Prairie dog
Prairiehond – Prairie dog

 

 

Prairiehond - Prairie dog
Prairiehond – Prairie dog

 

 

Prairiehond - Prairie dog
Prairiehond – Prairie dog

 

 

Prairiehond - Prairie dog

Prairiehond – Prairie dog

 
 

De foto’s werden hier genomen:


 

Spread the love

2 thoughts on “Knabbelen aan een strootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top