Wildebeesten of Gnoes in Burgers Safari. Toen ik deze foto’s zat te bewerken, realiseerde ik me dat ik ze nog nooit eerder had gefotografeerd. Ik vond het altijd lelijke beesten. Ook had ik nooit een goede lens om er iets van te maken. Verder realiseerde ik me dat ik eigenlijk helemaal niets weet van deze dieren. Behalve dan dat ze migreren en dat ik de indrukwekkende beelden van de oversteek van een rivier kende.

Nu weet ik dat wildebeesten niet lelijk zijn. Ik vind ze indrukwekkend en bijzonder. De vorm van de kop is zelfs mooi. Zo zie je wat fotografie doet. Het laat je beter kijken en schoonheid zien.

Deze foto’s zijn deel van het project om anders te fotograferen. In plaats van altijd portretten maak ik afbeeldingen van het hele dier, compleet met soortgenoten en/of de omgeving. Als het even kan wil ik ook actie fotograferen. Dat is nog een opgaaf extra. Natuurlijk¬† maak ik ook nog portretten, maar met alleen portretten doe ik de natuur tekort.

Alle foto’s zijn genomen op 5 februari 2020 met mijn Canon EOS 80D en Tamron 150-600MM F/5-6.3.

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

Gnoe - Wildebeest
Gnoe – Wildebeest

 

 

De foto’s werden hier genomen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top