Gisteren was het zo ver, voor het eerst dit jaar ben ik naar de Apenheul geweest. Ik heb ieder jaar een abonnement. Normaal gesproken zou ik er veel eerder naar toe zijn gegaan, maar ja, corona maakte alles anders.

Na veel wikken en wegen heb ik een tijd gereserveerd. Als mantelzorger vraag je je toch af of het wel kan. Dus op een dag dat er nog maar heel weinig bezoekers binnen konden op het vroegste tijdstip heb ik me ingeschreven. Een testbezoek. Kan ik in corona tijd verantwoord naar een dierentuin ….?

Ja het kon en het was geweldig! Een aangepaste route en ik heb veel dieren niet gezien, omdat diverse plekken zijn afgesloten. Toch heb ik genoten en kwam volkomen relaxed terug. Het park zag er prachtig uit. Alle bomen en struiken met vers groen. Er is veel verbouwd en deze aanpassingen zijn erg mooi. De corona-aanpassingen zijn goed en iedereen hield zich aan de regels. Top! Ik weet niet hoe het zal zijn als het drukker wordt. Ik begreep dat men naar zo’n 1000 bezoekers per dag gaat (nu waren het er nog veel minder). Maar ik denk dat het zo kan. We kunnen op deze manier verantwoord genieten van een dierentuin.

Thuis gekomen bleken mijn foto’s beter dan ik had verwacht. Ik was wat aan het klungelen met de lens. Ik heb de lens nog niet veel gebruikt en na maanden pauze was het toch even puzzelen.
Zie hier het resultaat.

 

 

Leeuwenstaartmakaak - Lion-tailed macaque
Leeuwenstaartmakaak – Lion-tailed macaque

 

 

 

Slingeraap - Spider monkeys
Slingeraap – Spider monkeys

 

 

 

Javaanse langoer - Javan lutung
Javaanse langoer – Javan lutung

 

 

 

Hanuman langoer - Gray langur
Hanuman langoer – Gray langur

 

 

 

Witgezichtsaki - White-faced saki
Witgezichtsaki – White-faced saki

 

 

 

Rode titi - Coppery titi
Rode titi – Coppery titi

 

 

 

Zilver-oeistiti - Silvery marmoset
Zilver-oeistiti – Silvery marmoset

 

 

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

 

Javaanse langoer - Javan lutung
Javaanse langoer – Javan lutung

 

 

Deze foto’s werden hier genomen:

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top