Vakantie en dus veel tijd om te fotograferen en foto’s te bewerken. Ik heb al aardig wat dierentuinen bezocht in de afgelopen weken, waaronder twee keer Allwetter Zoo in Münster. Een mooie dierentuin met prachtige dieren. Men heeft er meerdere jachtluipaarden die heel veel ruimte hebben. Natuurlijk moest ik die fotograferen als fan van grote katten.

In deze vakantie heb ik ook meedoen op Gurushot.com weer -tijdelijk- opgepakt. Eigenlijk staat het systeem dat enkel en alleen gaat om geld verdienen, zonder dat kwaliteit van belang is, me tegen. Zonder het aanschaffen van Swaps kom je eigenlijk niet verder. Daarom hield ik het toen ik Guru werd (en dat was toen het hoogst haalbare) voor gezien. Als je Guru bent, mag je een challenge organiseren. Wel moet het onderwerp worden goedgekeurd. Mijn onderwerp werd afgekeurd, omdat “er dan niet genoeg mensen mee konden doen” en dat paste niet in het verdienmodel. Heel ingewikkeld was mijn onderwerp niet, maar ik had wel wat eisen gesteld aan de foto’s, zodat alleen diervriendelijk situaties konden meedoen. Primaten, maar niet geketend, aangekleed, als huisdier, etc. Dat paste niet in het plaatje van Gurushot. Dat gebrek aan moreel besef paste dan weer niet in mijn plaatje. Ik ga daarom een geen challenge organiseren die er mogelijk toe leidt dat dieren verkeerd worden behandeld voor een foto.

Wat Gurushot voor mij wel doet, is dat het me uitdaagt andere, nieuwe dingen te doen met mijn foto’s. Daarom doe ik ook mijn laatste vakantie week nog even mee. Daarna is het weer schluß.

Voor een monochroom challenge bij deze high key, monochrome bewerkingen van mijn foto’s van jachtluipaarden in Allwetter Zoo.

 

 

Jachtluipaard - Cheetah
Jachtluipaard – Cheetah

 

 

 

Jachtluipaard - Cheetah
Jachtluipaard – Cheetah

 

 

 

Jachtluipaard - Cheetah
Jachtluipaard – Cheetah

 

 

 

Jachtluipaard - Cheetah
Jachtluipaard – Cheetah

 

 

 

Jachtluipaard - Cheetah
Jachtluipaard – Cheetah

 

 

Deze foto’s werden hier genomen:

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top