Gisteren was het weer perfect voor een dagje Apenheul, dus daar ben ik geweest. Het was er heerlijk. Niet te warm, niet te druk mooi licht, perfect! Ik ben thuis gekomen met heel veel foto’s. En dit keer ook met foto’s van roodkruinmangabeys. Deze soort heb ik niet eerder goed gefotografeerd. Het licht was altijd moeilijk, maar nu …

Over de roodkruinmangabey
De roodkruinmangabeys is danken hun naam aan de kleur van de bovenkant van hun hoofd, die is rood. Verder hebben ze opvallend witte oogleden en zijkanten van het gezicht, een zwart gezicht met prachtige bruine ogen.ze leven in leven in West- en Centraal Afrika in groepen van 10 à 20 dieren.
In het wild worden roodkruinmangabeys bedreigd. Hun leefgebied verdwijnt door boskap. Ook wordt er op de roodkuruinmangabeys gejaagd. Gelukkig zijn er verschillende beschermde nationale parken waar ze nog leven.
Apenheul is onderdeel van het Europese fokprogramma (EEP) voor roodkruinmangabeys. Door samen te werken met andere internationale dierentuinen, houdt men een genetisch gezonde en demografisch stabiele populatie van deze soort in dierentuinen in stand die als reservepopulatie dient.

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

 

Roodkruinmangabey - Collared mangabey
Roodkruinmangabey – Collared mangabey

 

 

Deze foto’s  werden hier genomen:

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top