Cockchafer

MeikeverCockchafer

Cockchafer, I have not seen that many in my life. I always heard my mother tell me that there were a lot of cockchafer in a hedge in the old days. I thought they might have been extinct. This year I have seen them in different places, several together. The optimist in me then thinks: OK it is not so bad with the cockchafer yet. Another option is that I have paid more attention during walks in the month of May. I now saw them while I had no eye for them before. Anyway: pictures of cockchafer!

 

Cockchafer

 

 

 

Cockchafer

 

 

 

Cockchafer

 

 

 

Cockchafer

Cockchafer

 

CATEGORIES:

Insects

Tags:

6 Responses

  1. Als kind heb ik er veel gezien. Wij gingen ze vangen bij een kerkhof, ze zaten met veel in de haag eromheen. We deden ze dan in een jampot met blaadjes. Er waren ook jongens die deden een draadje (naaimachinegaren) om een potje en dan kon je hem laten vliegen. Zelf heb ik dat laatste nooit gedaan, vond ik een beetje cru. Ik liet ze als ik ze thuis had laten zien ook weer vrij.

    • Wim, het was vast een beukenheg. Dat vertelde mijn moeder ook. Ik las op Wikipedia dat ze heel zeldzaam zijn geweest door alle pesticiden. Het gaat nu weer beter.

    • Dankjewel Stef 🙂 Foto 4 vind ik zelf ook de mooiste, vooral omdat het een “actie-foto” is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *